De Betteld Zelhem

50 Jaar de Betteld

De Betteld 50 jaar! 

We zijn jarig! Je hebt het vast al meegekregen. In 1972 is de Betteld opgericht, nu zijn we 50 jaar verder. Reden genoeg om terug te kijken op die 5 decenia. Dat doen we door oude foto's en video's van vroeger, maar ook door ervaringen van mensen. We hebben al heel veel gebundeld in ons boek '50 Jaar de Betteld', maar lang niet alles paste erin. Op deze pagina vind je oude foto's en video's en verhalen van mensen. 

Het boek

Ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan hebben we de mooiste verhalen gebundeld in een boek van wel 80 pagina's! Genoeg leesvoer dus. Alle gasten die deze zomer arriveren ontvangen per gezin een boek. Je kunt hem hier vast inkijken. 

 
Omslag 50 Jaar de Betteld
 

De beginfase

De Betteld werd opgericht in 1972 door Bertus Hobelman en zijn vrouw. Gerhard en Marty waren toen nog twee jonge jongens. Hiernaast zie je een aantal foto's uit die begintijd. Het begon met een klein veldje tentjes en groeide langzaam naar wat meer plekjes en mensen die kwamen. Sommige vaste gasten die nu nog steeds op de Betteld komen, waren er toen ook al! 

 
 

Campinglife

De Betteld is dus sinds 1972 een camping die langzaam veranderde in een vakantiepark. Al jaren hebben mensen seizoensplaatsen of een vaste plek. Het gezamelijke gevoel is belangrijk: met het hele veldje meedoen aan de zeskamp of gezellig samen naar de bijbelstudies. 

 
 

De Stichting

De Stichting is een begrip. In het boek staat een groot artikel over de stichting. Deze stichting was er om het programma te organiseren. Zij nodigden de sprekers uit, organiseerden de vossenjachten en droppingen en de welbekende zeskamp! Ook zorgden zij voor hand en spanwerken op de camping. Zo moest er ooit een nieuw dak op het zwembad komen. 

 
 

Programma

Het programma speelt altijd al een grote rol op de Betteld. Bijbelstudies, animatie, tegenwoordig Royal Adventure. Vroeger waren er jongerenavonden in de Ark, een open podium. Een beetje zoals Talent voor de Koning nu. Bijbelstudies zijn van alle tijden. En niet te vergeten: de zeskamp!