De Betteld Zelhem
Over de Betteld

Over de Betteld

  • Zelhem
  • Amerongen
  • Amal (Se)
  • Limauges (B)
 

De Betteld heeft een lange familiegeschiedenis. Wat ooit een veehouderij op het platteland van Zelhem was, is in 1972 een boerencamping geworden. Het begin van de Betteld! Huidige eigenaar, Gerhard Hobelman is de camping gestart. De boerencamping groeide in de loop der jaren steeds verder uit tot een grotere camping en later vakantiepark. Met 430 plekken en 21 hectare is de Betteld Zelhem het grootste christelijke vakantiepark van ons land. De christelijke identiteit zie je sterk terug in de idealen, bijbelstudie en conferenties die er worden georganiseerd.

 

✦ 2012

In 2012 groeide de Betteld en kwam er voor het eerst een vestiging bij: een mooie groepsaccommodatie in Amerongen. Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug kun je hier met grote, maar ook kleine groepen terecht. In de omgeving kun je de natuur in en daar leuke spellen doen met je groep.

 

✦ 2013

Een jaar later, in 2013, nam de Betteld Group een kleine camping in het Zeeuws-Vlaamse Cadzand-Bad over. De zoon van Gerhard, Bas Hobelman runde dit park samen met zijn vrouw Veronique. Inmiddels is het park verkocht.

 

 

✦ 2014

In 2014 was daar de vierde locatie: een prachtig conferentiecentrum in Doorn. Deze locatie werd voorheen verhuurd door ‘t Zoeklicht. Doorn ligt niet ver van Amerongen vandaan en ligt dan ook midden in de Utrechtse Heuvelrug. Het is een prachtig landhuis met meerdere zalen en hotelkamers waar conferenties worden gehouden en georganiseerd. Sinds 2023 is deze vestiging geen onderdeel meer van de Betteld Group.

 

✦ 2020

Begin 2020 kwam daar de eerste buitenlandse vestiging: De Betteld Limauges. Deze grote groepsaccommodatie ligt een half uurtje rijden van Brussel af en ligt net in het Franstalige gedeelte van België. Het is een grote groepsaccommodatie waar al meer dan 80 jaar kampen worden georganiseerd voor kerken en scholen.

 

Stichting Ondersteuning Evangelieverkondiging De Betteld

Via de Stichting Ondersteuning Evangelieverkondiging De Betteld biedt de Betteld haar programma aan. De Stichting heeft tot doel het verwerven van fondsen. Deze fondsen worden aangewend om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen, onder meer op Camping De Betteld en in de Witte Herberg, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.